Actueel

ACTELE BERICHTEN

2020


In verand met de huidige situatie rondom Covid-19 (corona) is het bestuur niet gelukt niet gelukt om een vergadering te houden. Hierdoor is het financieel jaarverslag voor het jaar 2019 nog niet goed gekeurd. 
Wij hopen, wanneer het mogelijk is, om in oktober 2020 een jaarvergadering te houden en het financieel jaarverslag alsnog goed te keuren. 


Het financieel jaarverslag komt online, zodra deze is goed gekeurd. 

Het einde van 2019 nadert met rasse schreden. Vanaf eindseptember is de Coördinator  Vakantieweken van de SLOA al volop bezig met de vakanties voor het jaar 2020, dan moeten de vakantiebestemming en de invulling van die weken al geregeld worden.

In november is het weer hard werken om op tijd de vakantiegidsen en aanmeldingsformulieren de deur uit te krijgen. Het nodige zal vanwege de alsmaar stijgende posttarieven per email worden gedaan, maar dat is niet voor alles mogelijk.

In ieder geval hebben de diaconieën inmiddels al de benodigde gidsen en papieren in huis!


De seniorenvakanties vinden plaats in de bekende Vakantiehotels van de collega's van Het Vakantiebureau.

De gezinsvakanties vinden voor 2020 weer plaats in het geweldige kindvriendelijke vakantiepark "De Katjes-kelder" in Oosterhout en in ons vakantiehuis in Dirkshorn aan zee. 


Graag vestigen we uw aandacht op de mogelijkheid van onze vakanties voor mantelzorgers. Het is een bekend gegeven dat mantelzorgers, die het gehele jaar zonder onderbreking actief moeten zijn, dikwijls overbelast zijn; zij doen het meestal naast hun eigen drukke (gezins) leven. Met liefde, maar de boog kan natuurlijk niet altijd gespannen staan! 

Zij kunnen afzonderlijk van hun verzorgde of samen met hun verzorde in één accommodatie een vakantieweek doorbrengen. Waarbij, geheel naar wens, de mantelzorger kan kiezen voor de mogelijkheid dat een opgeleide en betrokken vrijwilliger de zorg geheel overneemt, gedeeltelijk of in afwisseling. In ieder geval komen beiden weer ontspannen na een week thuis.


Beste diakenen, mantelzorgers werken in stilte. Kijk eens extra naar hen om en biedt ze de mogelijkheid van een vakantieweek te genieten. We zien toch om naar elkaar?.

In bijzondere geval-len is maatwerk vaak wel mogelijk.