Wat doen we?

De SLOA kent 5 werkgebieden:

Seniorenvakanties - Gezinsvakanties - Maatwerkvakanties - Alleenstaandenvakanties - Jongerenvakanties


Gasten kunnen zichzelf niet aanmelden

Zij worden daartoe aangezocht

Om in aanmerking te komen voor een vakantie dienen eventuele gasten aan tenmin-ste één van onderstaande criteria te voldoen

Alle gasten die geselecteerd zijn voor een vakantieweek betalen aan de SLOA voor 2020 een eigen bijdrage van € 265,-. Voor senioren is dit zelfs inclusief een verplichte annu-leringsverzekering en qua prijs gemiddeld een kwart en voor gezinnen zelfs een zesde van de werkelijke kosten. Voor de senioren is het arrangement all-in, behalve reis- en persoon-lijke kosten. Er is echter altijd wel een mouw aan te passen als zelfs het betalen van de eigen bijdrage te moeilijk blijkt en het  ver-voer is  op verzoek meestal wel te regelen via degene die de gast heeft aangemeld.         Voor de gezinnen is het arangement op basis van zelfverzorging, maar zij ontvangen ter compensatie 'huishoudgeld' voor hun vakan-tieweek.

De vakantiebungalows huren we als een pakket waarvoor de SLOA zelf verant-woordelijk is. Het komt soms voor dat de vakantie wegens ziekte niet genoten kan worden. In dat geval heeft de aanmelder als eerste de mogelijkheid een andere gast daarvoor in de plaats te laten gaan. Als dit op korte termijn onmogelijk blijkt zal door de vakantiestaf iemand uit de reservelijst daar-voor in de plaats worden uitgenodigd.

 

Gasten betalen hun bijdrage door middel van een eenmalige machtiging die de 24e mei door uw bank van uw rekening wordt afgeschreven. Deze datum valt dus direct ná de betaling van hetvakantiegeld.

Onze vijf werkgebieden

Onze Criteria


         Om in aanmerking te komen                     dienen de gegadigden


in ieder geval:

lid, dooplid of gastlid te zijn van een Lutherse Gemeente.

Daarmee kunnen de leden van een ouderengroep, jongerengroep, soos of een andere groep binnen de plaatselijke gemeente gelijkgesteld worden.


Bovendien moet men minstens één van de onderstaande kenmerken hebben:


 • Een hoge leeftijd hebben;
 • Duidelijk eenzaam zijn;
 • Niet meer zelfstandig kunnen functioneren;
 • Slechtziende zijn;
 • Een ernstige aandoening hebben;
 • Zorg- en rolstoelgebonden zijn;
 • Moeilijk meer kunnen lopen;
 • Alleenstaande zijn met een geringe beperking;
 • Gezinsproblemen hebben van welke aard dan ook;
 • Eenoudergezin zijn;
 • Financiële belemmering hebben;
 • Een jongere zijn in probleemsituaties.

 

 

Voor gezinnen geldt de aanvullende eis dat ze moeten wonen in het werkgebied van de (wijk)gemeente en de gasten behoren tot één samenwonend gezin.

 

 

 

 

Seniorenvakanties worden gehouden in  

                                                                       Doorn (Gld)          Nieuw Hydepark

                                                                       Ermelo (Gld)         Dennenheul #

                                                                       Mechelen (L)        De Heerenhof

                                                                       Wezep (Gld)         IJsselvliedt #)

                                                                       De Rijp (N-H)        De Rijper Eilanden #

                                                                       Lemele (O)            De Imminkhoeve

                                                           Vaarvakantie(?)    Prins Willem- Alexander

                                                                       Diessen (NB)        Duc de Brabant (*) en (**)

                                                                       Dirkshorn (N-H)    Dirkshoeve *


Gezinsvakanties worden gehouden in:     Dirkshorn (N-H)    Dirkshoeve *

                                                                      Oosterhout (NB)   De Katjeskelder *


 • Alleengaandenvakanties worden uitgevoerd door de stichting 'Beter Uit' op diverse locaties in groepsverband
 • Jongerenvakanties worden uitgevoerd door de 'Welra', voorheen Lutherse Jeugdraad
 • Maatwerkvakanties worden in bepaalde omstandigheden in samenwerking met de gast(en) 'op maat gesneden'
 • Mantelzorgersvakanties kunnen voor de mantelzorgers met hun verzorgde op basis van gedeelde zorg (0-100%) in een van de vakantiehotels groepsgewijs worden uitgevoerd, of in gezins- of familiesetting in een van onze vakantie-bungalows. Indien wenselijk kunnen mantelzorger en verzorgde ook een week gescheiden van elkaar een vakantie genieten.*In deze accommodaties geldt een principe van zelfverzorging, maar wel mét een bedrag aan huishoudgeld voor deze week. De andere accommodaties zijn all-inclusief behalve persoonlijke uitgaven en eventuele excursies.


# Deze accommodaties zijn niet geschikt voor gasten met méérzorg** Deze accommodaties zijn volledig ingericht voor gasten met fysieke beperkingen
De vakanties met aandacht vinden plaats in de volgende vakantiehotels:Nieuw Hydepark


Een modern rolstoeltoegankelijk gebouw, waar op welke plaats je ook staat een doorkijk naar het ruime en rustige landgoed is gegarandeerd; er zijn veel eenpersoonskamers. In de zomer noodt het terras en in de winter de open haard. De ruime en rustige ligging met een hertenweide en een waterpartij staat garant voor een  prettig verblijf. Het is ook een topper bij onze gasten! Een sfeervol restaurant met een uitstekende keuken verzorgt uw ontbijt, lunch en het 3-gangendiner.

De kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, en een TV en  zorgoproepsysteem. De aangepaste kamers hebben hooglaagbedden.


Dennenheul


Een rustig gelegen kleinschalig, knus hotel midden in de natuur en voorzien van een zwembad. Het heeft een  terras met gezellige zitjes en banken en een sfeervol restaurant waar u uw dagelijkse onbijt, lunch en 3-gangendiner krijgt geserveerd. Aan de bar kan een drankje worden gedronken en voor de liefhebbers is er een sauna en een bescheiden fitnessruimte.

De moderne kamers zijn voorzien van een badkamer, TV, telefoon en een zorgoproepsysteem. Enkele kamers zijn uitgerust met hooglaagbedden. Dit vakantiehotel is niet geschikt voor meerzorg-gasten, maar wel vooral ook voor mensen met visuele problemen.


De Heerenhof


In het hart van het Zuid-Limburgse mergellandschap ligt deze voormalige gerestaureerde Kasteelhoeve uit 1215, met op loopafstand gezellige, zonnige terrasjes. Ondanks het heuvelachtige landschap is er met een rollator in de directe omgeving nog best te lopen. Dit vakantiehotel heeft een gezellige verblijfsruimte, een recreatieruimte en een TV-kamer. De binnenplaats is eigenlijk ook een terrras waarop u volop van de zuidelijke zon kunt genieten. De ruime kamers zijn voorzien van hooglaagbedden, een aangepaste badkamer met douche en toilet, een TV en een zorgoproepsysteem.


IJsselvliedt


In Wezep, op de grens van Oldenbroek, ligt het voormalige landhuis van de familie Van Limburg Stirum. Het huis en de omgeving ademt de ambiance van vervlogen dagen, maar is uiteraard aangepast aan de eisen van deze tijd. De ruime huiskamer met bar en leuke gerieflijke zithoekjes met (elektrische) haarden noodt tot het lezen van een boek of het spelen van een spelletje. De gasten mogen ook de Oranjerie gebruiken om zich terug te trekken, TV te kijken of creatieve bezigheden uit te voeren. Voor de liefhebbers staat er een schaakbod klaar! Een sfeervol restaurant biedt de gasten elke dag heerlijke maaltijden. Het huis heeft ook een heuse schoonheidssalon waar vrijwilligers u graag verwennen. De ruime kamers zijn voorzien van hooglaagbedden, een TV, een aangepaste badkamer met douche, toilet en wastafel en een zorgoproepsysteem. Het huis ligt in een groot bosgebied met enkele boerderijen en heeft een gemakkelijk beloopbare achtertuin. Steeds meer gasten gaan zich hier thuisvoelen.


De Rijpereilanden


Een hotel met een gezellige uitstraling en van alle gemakken voorzien. Het historisch centrum, vroeger bekend van de haringvangst en de walvisvaart, van het prachtige zeventiende eeuwse De Rijp ligt op loopafstand. Het dorp ademt vervlogen tijden en beschikt over veel terrasjes, winkeltjes en galerieën. Het hotel is drempelloos en daardoor goed toegankelijk  voor rollators en rolstoelen. De ruime aangepaste hotelkamers met vloerverwarming beschikken over hooglaagbedden, een douche en toilet, een TV, een telefoon. Internet is aanwezig. Een aantal kamers heeft een deur naar het terras of balkon.


De Imminkhoeve


De gasten verblijven in een nieuw deel van de hoeve. Het Landhuis heeft een prachtig restaurant en een ruime lounge met een leeshoek. Het huis is omgeven door prachtige tuinen en op het terras is het prettig toeven. Er is een souvenirwinkeltje voor kleine inkopen, een midgetgolfbaan en een jeu de boulesbaan.De kamers zijn voorzien van hooglaagbedden, een aangepaste badkamer met douche en toilet en een zorgoproepsysteem. Achter de hoeve ligt een rolstoel- en wandelpad die de gasten kennis laat maken met de gevarieerde schoonheid van het Overijssels landschap van de Sallandse Heuvelrug.


De Prins Willem-Alexander


De gasten kunnen genieten van unieke, gevarieerde vaartochten door het Hollandse landschap. Op de aankomstdag, de zaterdag, maar ook op zondag ligt het schip in de haven. Er zijn dan diverse activiteiten en wordt er op zondagmiddag gewandeld. Van maandag tot vrijdag vaart het schip dagelijks naar een andere haven, waar hij de middag en avond blijft liggen. De middag is dan bedoeld voor het bezoeken van het stadje of dorp en in de avond vinden er diverse activiteiten  plaats. De 2-persoons hutten zijn rolstoeltoegankelijk met hooglaagbedden, en wastafel, een TV, een huistelefoon en een zorgoproepsysteem. Centraal gelegen bevinden zich de aangepaste badkamers met toilet. Naast de grote salon met ruim uitzicht kunnen de gasten ook met de (bed)lift naar het bovendek met een serre en een terras.


In bijzondere geval-len is maatwerk vaak wel mogelijk.