Actueel

De Katjeskelder

We zijn op de helft van de gezinsvakantieweken. In de eerste week hadden we extreem hooge dagtemperaturen, maar de gerieflijke bungalows liggen onder de bomen zodat de benedenverdieping redelijk koel blijft. De kinderen waren niet uit de zwembaden te krijgen, er is zowel een buitenbad als een binnenbad. De twee volgende weken waren iets koeler, met soms een beetje miezer of een kortdurend buitje. In Brabant was het doorsneeweer iets gunstiger dan in de rest van Nederland.

Op weg naar de gastenbungalows
Het is leuk werken bij de SLOA, er is altijd vrolijkheid

Onze Coördinator vakantieweken


Dorothy op weg om de gasten in te checken                                en in de bungalow te installeren.

Ga met de cursor over de afbeelding voor de tekst

De Vakantiestaf gezinsweken


Dit enthousiaste team, bestaande uit (van links naar rechts) een gastvrouw, een servicemedewerker, een assistent-coördinator en de coórdinator, gaat al vroeg vauit uit hun resp. huizen in Noord- en Zuidholland (of komen de avond tevoren) naar het vakantiepark.Na een ontbijt (soms) en koffie is het even rustig bijkomen en dan de serviceboxen met linnengoed en schoonmaakartikelen vullen. Daarna worden de bungalows geïnspecteerd en de gasten uitgescheckt en volgt de schoonmaak van de bungalows en het aanvullen van de toiletartikelen en schoonmaakartikelen. Voordat de volgende gasten aankomen draaien de wasmachines en de wasdrogers al in onze servicebungalow of hangt de was in de zon te drogen. Dan is het weer inchecken en linnengoed uitdelen en verder gaan met het wasgoed. Voor alles weer opgevouwen in kast ligt is het alweer het einde van de middag en kan de staf vermoeid weer huiswaarts keren. Soms draait de wasmachine of de droger zelfs nog en schakelt de 'corveeër'  (die gedurende deze week vaak enkele dagen in de bungalow aanwezig is) de apparaten dan uit. De coórdinator of haar assistent reizen de volgende zaterdag dan weer af naar Dirkshorn voor de vakantiegasten aldaar.


De gasten begrijpen niet altijd hoeveel werk de vakantiestaf op zo'n  vrijdag verricht. Maar het team doet dat met veel liefde en inzet, met een smile en goed gemutst! HULDE!


De Stichting Lutherse Ontspanningsinitiatieven en Activiteiten SLOA), opgericht in 2001, is een Lutherse diaconale Non-profitorganisatie die het mogelijk maakt dat mensen van lutherse origine met een beperking van welke aard dan ook, toch kunnen genieten van een ontspannnen vakantieweek met aandacht.

Dit wordt mogelijk gemaakt door participatie in de SLOA van lutherse diaconieën, lutherse stichtingen en fondsen, alsmede door giften, donaties en kerkcollecten. Het bestuur bestaat uit vertegenwoor-digers van de participanten, aangevuld met deskundigen op een bepaald gebied op zogenaamde kwaliteitszetels.

Irish, Fanny, Jane en Dorothy